Show simple item record

dc.contributor.authorPardede, Erika
dc.date.accessioned2019-05-28T05:43:55Z
dc.date.available2019-05-28T05:43:55Z
dc.date.issued2009-08-04
dc.identifier.issn1410-1315
dc.identifier.urihttp://repository.uhn.ac.id/handle/123456789/2218
dc.descriptionEdible coating has received considerable attention in recent years. Function as barrier to water and gases, its protective functionality against invation of microbial as wel as its ability to act as carrier for additive could prolong shelf life and preserve the quality and safety of fruit and vegetable. This review discussed the development of coating materials and coating technology, challenges in development and some potential natural sources of edible coating which are potential to introduces and develop in Indonesia. Key words: edible coating, shelf life, seaweed, beewax, aloe veraen_US
dc.description.abstractPelapis yang dapat dimakan telah mendapat perhatian pada tahun-tahun terakhir. Fungsinya sebagai penghalang yang baik bagi uap air dan gas-gas, fungsi perlindungan terhadap invasi mikroorganisma serta kemampuannya sebagai agen pembawa bahan additif digunakan untuk memperpanjang masa simpan serta mempertahankan mutu dan keamanan buah dan sayur. Tinjauan ini mendiskusikan perkembangan dari bahan pelapis dan teknologi pelapisan, tantangan dalam pengembangan serta sumber-sumber bahan pelapis alami yang dapat dimakan yang memiliki potensi untuk diperkenalkan serta dikembangkan di Indonesia.en_US
dc.description.sponsorshipAKADEMIAen_US
dc.publisherKopertis Wilayah I Nanggroe Aceh Darussalam (NAD) - Sumatera Utaraen_US
dc.subjectpelapis yang dapat dimakanen_US
dc.subjectmasa simpanen_US
dc.subjectrumput lauten_US
dc.subjectlilin lebahen_US
dc.subjectlidah buayaen_US
dc.titlePELAPIS YANG DAPAT DIMAKAN UNTUK MEMPERPANJANG MASA SIMPAN BUAH DAN SAYURen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record